Robert Engel is interim marketing- en communicatiemanager. Nadat hij uit dienst was gegaan bij z’n laatste werkgever, heeft hij via een fietsvriend de naam FT Consultancy doorgekregen. Vervolgens heeft hij Danny Kooijman leren kennen onder het genot van een kop koffie. De klik was er en Danny heeft eerst een stamrecht BV opgezet, waarna FT consultancy ook de boekhouding van de eenmanszaak voor z’n rekening heeft genomen. De BTW-aangifte doet hij zelf, maar de rest doet FT Consultancy allemaal, inclusief de inkomstenbelasting van hem en z’n vrouw.  Robert levert alles digitaal aan en Danny verwerkt het tot een jaarrekening voor de BV en de eenmanszaak en een IB-aangifte voor Robert persoonlijk.

Prettige samenwerking aan de keukentafel

De samenwerking gaat altijd goed en Danny is goed bereikbaar. Danny komt altijd bij Robert thuis langs aan de keukentafel, wat als zeer prettig wordt ervaren. Het persoonlijke, snelle en begrijpelijke manier van uitleggen wordt als goed ervaren. Desondanks zijn er toch nog wel termen die Robert niet helemaal begrijpt, dus Danny zal z’n best moeten doen om het soms in nog meer ‘Jip en Janneke-taal’ uit te leggen. Ook twijfelt Robert nog wel eens of er niet nog meer het onderste uit de kan gehaald kan worden, maar dat is een twijfel die veel mensen hebben. Dat heeft niet alleen te maken met belastingtechnische regels, maar ook welke keuzes je als ondernemer daarin wilt nemen. Robert erkent dat hij daar noch de interesse of de bereidheid heeft om daar veel risico in te nemen. Uiteindelijk is Robert toch zelf eindverantwoordelijk voor de belastingaangiften en daar wil hij vierkant achter kunnen staan.

Steekwoorden

“Rustig, vertrouwenwekkend, geen poespas, vakman en what you see is what you get.”, zo omschrijft hij Danny. Hij mag zich alleen nog wel wat meer laten zien voor wie hij is en waar hij voor staat. Hij mag zijn bescheidenheid laten varen en zichzelf meer laten zien.

Van Brand Angel naar Brand Angels

Om daar het voortouw in te nemen heeft Robert ook geadviseerd om een nieuwe site te laten maken. Zodoende heeft hij een bedrijf ernaast opgezet met meerdere freelancers – niet geheel toevallig heet dit bedrijf Brand Angels (let op het subtiele verschil in meervoud door de toevoeging van de ‘s’) – om vaker dit soort klussen uit te voeren.  Samen met ontwerper Frank Huijbregts heeft Robert vervolgens deze site opgezet, waarbij het doel was om het echte gezicht van Danny beter te tonen. (Vind u dat dit gelukt is? Stuur dan een bericht naar engel@brand-angels.nl).

Related Projects
  • Jan Verbree
    Jan Verbree
    Belastingadvies Boekhouding Financieel advies